Wanneer de koeien

naar buiten gaan

Elk jaar is het voor ons weer een feestje om de koeien voor het eerst de wei in te zien gaan. Springend en dansend rennen de koeien van de ene kant naar de andere kant van het verse grasland. Lekker loeiend en smullend van het groene gras! Om dat mooie schouwspel te delen, nodigen we jaarlijks enkele kleuterklassen uit. Honderd kinderen genieten eerst van het verhaal van koe Corrie 4 door een wandeling te maken over de boerderij. Om daarna plaats te nemen op de 1e rij voor het mooie schouwspel. De koeien snuivend vanuit de stal de wei in.

Inmiddels hebben we al vele groepen mensen mogen verwelkomen op onze boerderij. En allemaal van jong tot oud genoten van de koeien, de kalfjes, het spelen of luieren in het hooi, de rust of het mooie uitzicht. Ieder op zijn manier… Vragen stellend over de dieren, de techniek, de regelgeving of gewoon rondkijkend en horen wat er verteld wordt.

Door het rondleiden van al deze bezoekers leerden wij hoe weinig buitenstaanders eigenlijk maar wisten van een melkveebedrijf. En dat zij meer belangstelling hebben en genieten van een rondwandeling dan wij deden vermoeden.

Het delen van onze ervaringen en verhalen gaf ons zoveel positieve energie dat we besloten hebben om hier meer mee te gaan doen.

Ontvangstruimte

Corné heeft flink zijn best gedaan om samen met onze ‘vrijwilligers’ Wim en Jan de leegstaande jongveestal om te bouwen tot een mooie ontvangstruimte. In deze ruimte is er plaats voor een gastvrij ontvangst, het geven van educatieve lessen, het verzorgen van workshops, elkaar te ontmoeten of gewoon om te onthaasten.

Rondje om de boerderij

Beleef de boerderij. Voor iedereen is er iets te beleven op de boerderij, zowel in de winter als in de zomer. Lees over de mogelijkheden en kom gezellig naar onze boerderij.

Feestje op de boerderij

Ben je jarig en wil je graag je verjaardag vieren op onze boerderij. Kom lekker spelen en we gaan met elkaar veel plezier maken in en rondom de boerderij!

Leren van de boerderij

De groei van kalf naar koe. Wat de koeien eten en waar dit vandaan komt. Hoe de koe gemolken wordt. Wat van de melk gemaakt wordt en nog veel meer…

Kom gezellig naar onze boerderij

Lijkt het je leuk om ons te komen bezoeken, stuur ons dan een e-mail. Geef hierin aan wat je wensen zijn en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Contactformulier

Kom gezellig naar onze boerderij

Lijkt het je leuk om ons te komen bezoeken, stuur ons dan een e-mail. Geef hierin aan wat je wensen zijn en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Contactformulier